Eurovision Song Contest! (2011)

Att jag, som är så besatt av ESC, inte har kommenterat tävlingen i min egen blogg är ju en skandal!
Men som ni läst innan så har det varit inskolningar och sjukstuga och allt sånt där, så det har bara inte blivit av!

Men nu kommer en liten sammanfattning av ESC 2011 - från min synvinkel.


Först och främst: bra sverige! Gillade Saades låt jättemkt, och trodde på en topp 10 placering. Men trodde faktiskt inte att vi skulle vara med och slåss om vinsten så länge! En tredje plats är ju hur bra som helst, med tanke på hur det gått senaste åren för oss. Detta är den bästa placeringen sen vi vann 1999 (Charlotte Nilsson/Perelli), och det är ju stort!
Eric gjorde ett fantastiskt framträdande i finalen, det var snyggt, proffsigt och satt som en smäck! Han har inte den allra bästa sångrösten, men charmen överväger det ;-)

Vinnare blev ju Azerbaijan, Ell/Nikki med låten Running Scared.
En av mina stora favoriter i finalen, så jag var mkt nöjd att de vann! En jättefin låt som man minns direkt, och det var snyggt på scenen. Jag brukar ha svårt för duetter, men detta var för bra för att ogillas ;-) Av ngn anledning brukar jag gilla Azerbaijans låtar, kanske för att svenskar ofta är inblandade? ;-)

En stor överraskning var Italien (tillbaka i tävlingen igen, senast var det 1997) som kom på andra plats. Och då menar jag inte en positiv överraskning! Jag fastnade inte alls för låten eller artisten och jag tippade dom faktiskt i botten! Sen fick de poäng efter poäng. Började undra om de fick röster bara för att de gjorde en efterlängtad comeback?? För inte kunde väl så många länder ääälska den låten??? Mkt underligt...

En liten besvikelse i finalen var Finland. Tyckte härliga Paradis Oskar gjorde ett fantastiskt framträdande i semifinalen, efter det trodde jag faktiskt att han hade en vinstchans i finalen!
Men där fick han starta först och han var märkbart nervös. Jag saknade den när pojkaktiga gnistan i ögonen och charmen som han hade i semin. Nu var det stelt och darrigt och folk glömde nog att rösta på den. Synd! Det är fortfarande en av mina största favoriter i tävlingen i år!

Fler favoriter hade jag förstås. Danmark hade en härlig låt (Ja, en del lånat av Andras Johnsons Sing for me. Men den låten är ju toppen, så kunde ju ej ogilla detta ju hehe), och Irland var en härlig frisk fläkt med två galna underbara killar i helt sanslösa frisyrer! Kom dock lägre än jag trodde!
Serbien hade en urcharmig låt och lika charmig tjej som sjöng, på sitt eget språk dessutom!
Rumänen var likaså charmigt, glatt och lättsamt, gick ej att motstå!
En låt som växte hela tiden för mig var Ukraina, var tillslut inte förvånad över den  höga placeringen faktiskt. En mkt söt tjej med stark pipa! Och helt fantastiskt sandartisteri i bakgrunden!

Tillsist var det lite kul att storfavoriten Frankrike floppade (han var stel, totalt ocharmig och låten lyfte aldrig), och att den bedrövliga Ryssen inte lyckades heller!


Så summasumarum så var jag helnöjd efter finalen! Bra låtar i topp, mkt trevligt sällskap här hemma (min kära mor och far, det är tradition) och en massa gott på bordet.

Tyskarna var dock inte de bästa arrangörerna jag sett. Alldeles för mkt skämt och sketcher (ala melodifestivalen), och det tycker jag blir för mkt i en så stor tv-sändning. Tycker det ska vara avskalat och strukturerar iaf i finalen, så att låtarna får ta mer plats, inte tvärtom!

Får se hur det blir i Baku (?) nästa år, antar att svenskar säkert kommer vara med och hjälpa till lite här och var ;-)

Vi ses nästa år, grattis Azerbaijan!!!


Sjukstuga

Inte bloggat på ett tag men den enkla förklaringen  är att vi har haft rena sjukstugan här hemma!
Jag jobbade hela helgen, dock lite snorig men det var inte mer med det. Det började till och med kännas bättre på söndagen.
På måndagen lämnar jag Chelsea på dagis, då är jag hes och lite öm i halsen och Chelsea snorar en del. Men vi är båda hyfsat pigga. Men jag hinner bara vara hemma en stund så blir jag sämre! Jätte ont i halsen, kan knappt prata och är helt igentäppt i näsan. Bara att sjukanmäla sig, skulle jobba på kvällen!

Mini skulle hämta på dagis, så han fick göra det fast jag var hemma. Chelsea hade ropat: Mamma! Men kommit direkt och varit glad iaf ;-) Hade haft det jättebra på dagis!
Men hon var trött på kvällen och var snorig och lite hostig.
Och på morgonen efter, i tisdags, så var hon jättevarig i båda ögonen och det hade torkat in i ögonfransarna så hon kunde inte öppna ögonen!  Lilla snuttan, hon var så ledsen.
Så vi sjukanmälde henne på dagis och så var vi hemma och skötte om varandra istället.
Sen blir även Mini sämre och får stanna hemma ett par dagar, suck! När ska detta ta slut?

Idag är det torsdag och jag känner mig inte mkt bättre alls! Ont när jag sväljer, men känner att det är slem i halsen som gör detta. Kan äta och dricka. Och helt igentäppt från och till..
Chelsea är mkt bättre men lite svullen runt ögonen och snorig.
Mini är väl bättre han med, men trött och snorig som vi andra :-(
Så alltså, rena sjukstugan här hemma!

En söt bild kanske piggar upp ;-)


Sista inskolningsdagen

Oj vad tiden går fort! Idag har Chelsea sin sista inskolningsdag!
Iof har det kanppt kännts som en inskolning, mer än jag fått sitta jour hemma ifall ngt skulle hända. Men det har det inte gjort hittills (1.5h kvar på inskolningen dock hehe, ta i trä, tvi tvi tvi...)

Idag fick hon gå till dagis lagom till de öppnade kl 7.30. (ja de öppnar så sent, och så stänger de kl 16.30! )
Hon skulle äta frukost där, undra vad de fick och om hon åt! Hemma duger bara limpmacka med leverpastej och yoghurt ;-) Dock är hon ju allätare så det gick nog bra!

Hela veckan har gått toppenbra. Igår hade hon sin första långa dag, hon var där mellan 9-16.30. Men det hade också gått toppen! Frågade efter mig ett par gånger men det var inte mkt mer med det. När vi kom för att hämta så kom tårarna dock och jag fick en jättekram! Så lite saknad var man ändå hehe.
Men sen sken hon upp och vinkade glatt till fröknarna och barnen innan vi gick hem. Blev lite trött på kvällen, men inte mkt mer än vanligt. Mer övertrött tror jag hehe.

Så, ikväll får jag masa mig till jobbet igen då efter 8 dagars vila ;-) Ska bli roligt faktiskt, det är skönt att vara hemma men det händer inte så mkt och blir lite ensamt!

Och i morgon är det ESC final!! Yeees!!

//Erika

Första vilan på dagis

Måste ju bara skriva hur det gick idag när Chelsea skulle vara 3h mer på dagis än innan + sova där!
Det gick... superbra!! :-D
Efter lunch frågade hon lite efter mig, van att jag kommer och hämtar då. Men sen skulle de lägga sig och hon  accepterade det direkt. Lite svårt att somna, slumrade av och till. Men så lade hon sig tätt intill Bettan och sov en stund! Och hon var tydligen på strålande humör efteråt!
På förmiddagen var de en tur till skogen och sen hade de dagen till ära fått äta glass istället för frukt efteråt ;-)

Nu låter det ju som att jag skryter, men lite stolt är man ju såklart! Alla förskollärarna säger att hon är så lättsam och alltid glad, så man blir ju lite varm om hjärtat!
Älskar verkligen den här förskolan, känns som vi har valt heeelt rätt!!

//Erika

Inskolningsvecka 2

Ja nu var det måndag igen, och andra inskolningsveckan har startat för Chelsea!
Förra veckan gick ju som smort! I fredags var hon dock trött och lite extra känslig (sov inte så mkt natten innan), så hon var jätteledsen när jag gick. Men hade gått bra ändå!

Idag sprang hon glatt ut på gården med alla de andra barnen när vi kom. Grät litegrann när jag vinkade hej då, men hörde att hon slutade direkt efter jag gått ;-)
De var ute hela förmiddagen, sen in för lunch. Dock slog hon sig i rutchkanan på morgonen, blödde lite ur munnen men allt var helt och hon fick bara en liten  fläskläpp ;-) Men hon var trött när jag hämtade henne efter lunchen, somnade fort när vi gick ut på promenad i den underbara solen!

I morgon ska hon stanna och vara med på vilan för första gången!

/Erika

Inskolningsdag 4

Nu har jag precis lämnat av Chelsea på dagis igen. Idag ska de först måla och sen gå ut. Och Chelsea ska stanna och äta lunch idag! :-) Men, hon får inte sitta bredvid Kalle sa dom, för då blir det bara massa bus och skratt hehe. En ny vän verkar det som!
Idag kunde jag vinka och gå utan gråt, skönt!
I går var hon lite ledsen men det var för att jag bara gick utan att säga hej då ordentligt, klantigt! Men hon hade lugnat sig direkt tydligen och sen hade det gått jättebra resten av dagen (var där 2h). Bettan sa att det var den enklaste unge hon någonsin skolat in! :-D
Bakslag kan (och kommer nog) komma så klart, men just nu svävar man ju på små moln över att ha en sån duktig tjej!

Så nu är jag hemma till 11.20 ca, ska passa på att städa i lugn och ro (nej ska inte fastna vid datorn idag!)

Kram // Erika

Dagisstart!

I måndags var det Chelseas första dag på förskolan, Mössebo Föräldrakooperativ!
Det är inskolning i ungefär två veckor innan hon börjar på "riktigt" förstås...

I måndags var vi där en timme, inomhus med först bara två barn till och fröken och sen kom även resten in.
Vi trivdes direkt! Trevliga fröknar, jättegulliga barn och mysiga lokaler. Och... 2 min promenadväg hemifrån ;-)

I går var vi där en timme till, först ute på lekplatsen tills det började regna då gick vi in. Ute lekte hon direkt i lekstugan, åkte ruchkana och grävde i sanden. Lilla Kalle blev favoriten direkt, de både kramades och skällde på varandra samtidigt, mycket känslor i luften!
Fick höra flera gånger hur social, glad och framåt hon verkar vara, och att inskolningen kommer gå som smort!

Beviset på det kom idag, skulle ut och plocka skräp med hela dagiset idag, men när vi kom till dagis så sa Bettan (fröken) att jag kunde lämna Chelsea där ensam idag och sen hämta om 2 timmar (om de inte hör av sig innan!). Knep lite i magen, jag som inte brukar oroa mig ;-)
Hon började gråta när hon såg mig gå, men tyckte  nog att hon slutat när jag kom utom synhåll ;-) De har iaf inte hört av sig ännu och det har gått 30 min hehe.

Stora tjejen, själv på dagis! Suck!


RSS 2.0