Sjuk - igen...

Jaha ja, hade inte ens hunnit bli frisk från jätteförkylningen som suttit i flera veckor så blir jag sjuk igen. Denna gången fantastisk rolig magsjuka :-(
Var magsjuk förra vintern med, men jämfört med den gången så är detta en dans på rosor (trodde jag/vi var döende förra gången).
Ska inte gå in på detaljer,men sov inte många timmar i natt kan jag säga. Satt mest på toaletten eller kved av magsmärtor :-( Slapp dock kräkningar denna gången!
I dag är det bättre, men öm i magen och sååå trött i kroppen.
Tur i oturen så hade Chelsea vägrat sova middag på dagis, så hon somnade på 2 minuter vid läggningen. Skönt! :-D

Har i två dagar bara suttit i soffan och tittat på hem till gården (looove it!) eller slösurfat. Inte ens orkat plocka i diskmaskinen eller någonting alls... Är sjukskriven även i morgon dock, troligen mkt piggare då så man orkar pyssla lite här hemma.

Nä, nu blir det att försöka få en bit mat i magen och se på fotbollen. Bara landskamp, inte så spännande egentligen. Skulle lätt föredra en Manchester United match faktiskt :P

/Erika

Mello deltävling 3

Jag kan inte hålla tyst längre.. jag måste få skriva av mig lite efter gårdagens melodifestival!
För första gången någonsin så är jag lite upprörd faktiskt!

Ja ni kan säkert gissa varför, det fanns ju en "artist" som rörde upp mkt känslor i går.. och tyvärr verkade det gå hem i stugorna för han gick direkt till finalen!
Björn "kääärleeeken" Ranelid. Urk.
Han pratar (mässar) sig igenom låten, jag hör inte orden för jag har redan storknat vid första "kääärrrleken". Vad är detta??! Jag skäms, gömmer mig under pläden och kvider. Ta booort!
Han mässar vidare, och så kommer refrängen. En ung söt blondin sjunger om Mirakel. Hon är duktig, absolut! Men jag ber själv om ett mirakel att vi slipper höra och se Ranelid igen.
Jag blir inte bönhörd, han kommer åter. Kääärrrleken...
Och inte nog med det inte! Mot slutet så nynnar han med i refrängen! Han försöker sjunga.. och det är än ännu värre än hans mässande om Kääärrrleken.
Urk. Urk. Urk!

Det var inte många bra låtar med i går iof. Det fanns två st som var i en klass för sig: Molly Sandén och Andreas Johnson.
Molly med en ballad, förstås. Men det var inte typisk, svensk, schlagerballad. Utan en känslosam, modern ballad och hon var så snygg! Hon har blivit vuxen! ;-) Hon gick också mkt välförtjänt till final.
Andreas är tryggheten själv. Han är tillbaka i "Sing for me" stuket, vilket jag gillar skarpt. Denna låten var dock inte lika stark som tex Sing for me (eller underbaaara Glorious!). Men som sagt, tryggt, stabilt, mysigt... Borde ha gått till final. Istället för Kääärrrleken. Urk.

Resten behöver vi knappt nämna. EMD-Mattias stod kvar till slutet mot Ranelid, och trots att hans låt kanske inte var av högsta klass så låg den milslångt före Ranelid och borde ha gått vidare.
Sen fanns det lite falsksjungande pojkband, trista tjejband, en vacker ung Julia Roberts-kopia utan röst, en kortklippt tjej jag inte minns längre....

Nu ser jag fram emot sista deltävlingen! Inte för att startfältet är mkt att hurra för, förutom charmknutten Danny! :-D
Vi kommer bla att se Lotta Engberg och Christer Sjögren i en duett (hujedamig!) och Charlotte Perelli (igen och igen och igen, kan inte hon bara pensionera sig?? Ta med dig de två jag nämnde nyss också!).

Det blir nog bra i slutändan när Loreen, David eller Danny tar hem hela tjottaballongen!

Over and out!

Inför Ajax - United

Manchester United, laget i mitt hjärta, har ju som de flesta fotbollsintresserade vet åkt ut champions league (ja nu pratar vi inte mer om det, det är pinsamt ja...). Istället spelar de nu i europaleague och i kväll möter de Ajax på bortaplan.
United har inte spelat bra denna säsongen. Att de ligger tvåa i PL är egentligen ett under, men det bevisar samtidigt hur starka de är. Eller hur dåliga resten är ;-)

Ajax känner jag att de dock kommer att slå, även på bortaplan. Även fast Giggs lämnas hemma på engelsk mark :P
Men han måste ju så klart vila ibland han med, han är ju inte purung längre ;-)
Men glädjande nog är flera andra spelare med, som varit skadade en tid. Tex en av mina nya unga favoriter: Tom Cleverley och superbacken Phil Jones.

Truppen ser ut som så här: De Gea, Amos; Fabio, Rafael, Evans, Jones, Smalling, Fryers, Ferdinand; Valencia, Nani, Carrick, Young, Park, Scholes, Cleverley, Pogba; Rooney, Hernandez, Welbeck.

Förutom Giggs så saknar jag Evra i truppen. Även Berbatov saknas. Kanske inte en av mina favoritspelare, men han brukar leverera när det gäller.

Trots avsaknaden av storstjärnan i truppen så avslutar jag med en härlig bild:



Sjukstuga :-(

Jaha ja det är bara när man är sjuk som man hinner blogga... kanske borde vara sjuk oftare? ;-)
Nä det är inte kul att hosta så lungorna kommer upp, spotta segt slem och snyta sig var och varannan minut... Men jag överlever! Idag blir det sofflocket hela dagen, med Hem till gården-rejs. :-D

Nu har jag ju iof tid att kommentera Melodifestivalen! Det har ju redan varit två deltävlingar och jag har inte skrivit ett enda inlägg! Dumma mig!

Så här kommer mina analyser hittils:

Deltävling 1:

Till Final
Loreen och Dead By april
Till andra chansen
Sean Banan och Thorsten Flinck

Kommentarer:
Väldigt nöjd med de två finalisterna! Det var ett mkt svagt startfält där Loreen och DBA verkligen lyfte det hela. Loreen var fantastisk i sitt lite mystiska nummer, med härlig låt precis i min smak. Det gav mig faktiskt gåshud och en förhoppning om hög placering i ESC!
DBA var en frisk fläkt med lite ny stil, Growling är ju inte direkt vanligt i melodifestivalen hehe.
Andra Chansarna var också helt ok, men där brydde jag mig lite mindre kanske. Sean Banan hade en trallvänlig komisk låt, men tror knappast den går vidare till final sen. Thorsen har nog en chans, det var mkt känsla bakom. Men han skrämmer mig litegrann... :P

Deltävling 2:

Till final
Ulrik Munther och David Lindgren
Till Andra Chansen
Top cats och Timoteij

Kommentarer:
Nästan samma scenario som första deltävlingen. Ganska låg starndard på låtarna, och de två finalisterna var verkligen de enda som jag kunde godta i en final. David var i en klass för sig, men charm, scentrygghet, fartig låt och säker röst! Man blev glad!
Ulriks låt växer! Det räcker inte till ESC, men det var en riktig låt som småtjejerna kommer lyssna sönder i vår ;-) Top cats kunde jag ha sluppit, medans Timoteij passade bra i andra chansen. De var duktiga och jag gillar etnopop, men detta var mkt svagare än deras hit "Kom", och tyvärr jämför man ju!
Kvällens magplask var väl Di Leva? Stor artist som nog trodde att han skule gå vidare. Låten var typiskt Di Leva, tralligt och behagligt. Men det var inget nytt eller överraskande. Och så kanske misshandelsryktena mot honom spelade in?


Hittils har jag då två stora favoriter, Loreen och David Lindgren! Toppen topppen toppen!!
Dead By April kommer på en god andraplats, så det känns som att finalen kan bli riktigt bra faktiskt.
Som det känns nu kan vi skicka Loreen direkt så kommer vi få en bra placering i ESC! ;-)

Det är såå KUL med melodifestivalen, på lördag kör vi igen!!!



RSS 2.0