Grattis Ryan Giggs!

I går gjorde Ryan Giggs sitt 100:de mål i premier league, när Manchester United mötte Portsmouth!
Otroligt snyggt mål på frispark! Dessutom dagen före sin 36 års dag! ;-)

Att han vid denna ålder fortfarande håller så hög klass som han gör är fantastiskt. I går passade han fram till ett av Rooneys mål (gjorde hattrick) och fixade en straff dessutom.
Smått fantastiskt att även hans jämngamla kollegor Scholes och Neville var med från start i går, och som också håller så pass hög klass att de platsar i ett av världens bästa klubblag!

GRATTIS Giggs både till 100:de målet och födelsedagen!


1 månad idag!

Idag är Chelsea exakt en månad gammal! Att tiden går så fort! Känns som hon varit hos oss en evighet dock...
Vi har firat dagen med att röja på baksidan, Mini har kapat häcken och släpat till containern, jag och Chelsea har mest tittat på ;-) Sen har vi varit och storhandlat på jobbet och ätit thaimat, men då sov lilla C.
Blir lite adventsfika ikväll också.

Dagarna fortsätter att flyga fram, Chelseas humör skiftar från dag till dag. Nätterna har dock varit rätt likadana hela tiden.. somnar vid 23 sen sover hon upp till 6.5 timmar första vändan! Sen blir det oftast 3-3.5 timmar igen, dock efter det brukar hon tycka att natten är över och vara pigg.
Senaste dagarna har hon varit rätt gnällig på dagtid, inte velat komma till ro och endast sovit när vi vairt ute med bilen eller vagnen. Men i går var hon helt tvärt emot, pigg men glad på dagen, låg och tittade på lampan och log t.ex. :-D SÅ söt!!  Men sen var hon gnällig på kvällen sen istället och tänkte inte sova!
Tror det kommer bli en liten envis madame detta hehe.
Men söööt är hon iaf, ska försöka föra över lite nya bilder snart.

I förrigår var vi på stadsvandring hela familjen, på söder. Mini skulle köpa proteinpulver och vi kollade även på babyproffsen för vi har fått presentkort där. Men hittade inte det jag ville ha, så det blev babyproffsen i Länna sen istället. Köpte spjälskydd (hittade äntligen limegrönt!), Pingu påslakan, pinguleksak, reflexer och två pyjamasar. Gillar deras 2 för 100:- pyjamasar i Länna, med hel dragkedja! Rekommenderas!

Nu ska jag nog ta och se om lilla C vill komma upp ur babyskyddet, dock sover hon så gott där i så får kanske vakna av sig själv istället ;-)

Kram på er!

Fullt upp

Nu har det gått ett tag sedan jag skrev igen, det är så konstigt att ett sånt litet barn kan ta upp så mkt tid! När hon väl sover lite på dagarna så försöker man hinna med lite hushållsgöra och sådant. Surfande och bloggande kommer lite i andra hand just nu hehe.

I helgen hade vi besök av min faster med familj, och även mina föräldrar. Jättetrevligt!!
Chelsea fick presenter igen!
En gosig filt av mormor och morfar, som jag nu har i babysittern så den blir lite mjukare. Perfekt!
Min faster gav henne en sängmobil med pingu (sååå söt!) och så hade min kusin Emelie valt ut en jättehäftig plyshoverall med leopardmönster!
Foton kommer jag lovar! :-D

I går var vi och tog in hästarna istallet, Chelsea sov som tur var hela tiden så det gick smidigt! Men det är sååå regnigt, mörkt och jobbigt där ute nu på kvällarna. Man  drunknade nästan i leran hehe.

Jag ska bli bättre på att ta foton och lägga in på underverket, men inte ens det har man så mkt tid till ;-)

Kram!

Bvc besök avklarat

Idag var jag och Chelsea på BVC för första gången, och det gick jättebra!

Vikt: 4555gr
Längd: 54.5cm
Huvudomfång: 38cm

Kurvorna pekar rakt uppåt, så det såg jättebra ut enligt bm.
Chelsea skötte sig jättefint också, lite gnällig mot slutet men hon fick lite mat innan vi gick hem då blev hon lugn igen. Sen sov hon i bilen medans vi plockade upp hennes far, sen åt vi thai på Nam Nam och hon sov då med.
Nu är vi hemma och hon sover fortfarande, så jag hinner surfa lite ;-)

I kväll ska vi ut till stallet och ta in alla hästarna, men pappa följer med då och passar barnet så går det fortfare hehe.

Annat än bebisprat

Nu behöver ju inte allt handla om bebisar och sånt (även fast det ligger nära till hands hehe). Jag har ju inte ens pratat om det andra underbara som hände den dagen Chelsea föddes 2009-11-01!!
Då tog ju AIK SM GULD!!!!!!!!!
Jaa nu är det ju ett tag sedan, men som sagt har jag ju inte fått tid till att nämna det, så nu gör jag det lite i efterhand i stället.
Innan jag födde så sa jag hela tiden: bebisen kommer att komma 1 november, mitt i den stora avgörande matchen mellan Göteborg och AIK. Årets match - vinnaren skulle få guldet! Längtade nästan lika mkt till matchen som till bebisens ankomst ;-)
Bebis dröjde, BF kom och gick och 1 november närmade sig. Och dagen innan börjar jag ju få värkar och inser att det nog inte blir ngn match för mig! :P

Kl 15 när matchen börjar ligger jag med en bebis på magen på bb :-D Får sms senare att AIK vunnit, slog ifk med 1-2! Typiskt att man missade det, men fortfarande lika underbart!!
Sen att Tjerna fick göra avgörande målet! Han som spelat i AIK sen 99 och liksom bara väntat på det här guldet! Det var lite extra roligt!

Är så stolt över grabbarna!! Ingen trodde riktigt på dom innan säsongen, och de har ju inte gjort så mkt mål... Men med ett så stabilt försvar (Örlunds bästa säsong??) och vinster (sen att det bara var med 1-0 oftast spelar ju ingen roll) så gick det vägen!
Hoppas vi får behålla Obolo nu bara, han är helt outstanding. Men tycker att alla gjort ett bra jobb i år, bla Bojan har överraskat mig! Mutumba har också varit grym, och så måste jag ju nämna min favorit Kenny Pavey den härliga krigaren från england!!

GRATTIS AIK i efterskott! SÅÅÅÅ starkt gjort!
Drömmen om guld gick i uppfyllelse!!!!!! I vår ses vi igen!


Trevlig natt och dag

Började med att C sov jättefint i natt, så jag fick sova ut litegrann! Så jag har kännt mig mer pigg idag, trots det urusla vädret! :-( Hon sov t.o.m bara i korgen, förutom på morgonkvisten då hon fick ligga hos mig efter att Mini åkt till jobbet.
Vi åt sedan lunch på sibylla med Mini, som sedan slutade tidigare på jobbet för att följa med oss till stallet och sen storhandla lite på Maxi. Såg inga jag kände på jobbet, det var trist.
Chelsea sov hela tiden mellan stall och maxi. Sen har hon suttit i bärselen när jag har fixat med disken och maten, perfekt! Nu "leker" hon med pappa :-)

Igår fick vi paket på posten, supersöta kläder från C:s farmor! Kläder går ju åt nu, antingen är det kräk eller bajs på hehe. Paket är alltid kul!

I morgon ska vi till bvc för första gången, får se hur det går!

Trött

Trött bebis o mamma idag, Chelsea tyckte inte hon behövde sova i natt när vi skulle lägga oss. Mat var det enda som gällde, somnade flera gånger men vaknade när jag flyttade henne till korgen. Tillsist fick hon ligga bredvid mig på min arm, och då sov hon i 4 timmar! ;-)

På lördag kommer min faster m familj och hälsar på! Lovat att inte shoppa ngt innan det hehe, så får hålla  mig!
Men efter det blir det nog en babysitter iaf, hittade en på babyproffsen från babyseat med ställbar rygg och lekbåge.
Och ett spjälskydd, bestämt mig för ett limegrönt, blir bra i barnrummet!
Men som sagt köper jafg inget av det förrän efter lördag hihi.

Nya inköp

I går hade vi en liten roadtrip, började med vasastaden och babydesign där vi inhandlade en Manduca sele. Läst om olika selar och denna verkade bäst, fick prova den i butiken och den var jättesmidig och skön att ha på sig.
Så en brun manduca följde med oss hem!

 

Sen åkte vi till stallet och mockade, och på vägen hem tog vi oss en kebabrulle på sibylla. C sov hela rutten ;-)

 

I förrigår shoppade vi ännu mer, ett babygym, regnskydd till vagnen och en till amningsbh till mig.

Gymmet är hon lite för liten för ännu, men hon kan ligga i den lite då och då iaf. Blev den med pingu ;-)


Fredagsmys

Passar på att uppdatera lite medans lilltjejen ligger i soffan och hickar och sambon är ute på powerwalk ;-)

Sitter själv och väntar på ett besök av Silvana, vi ska se på idol och käka lite chips! Och så vill hon ju se det lilla underverket Chelsea också förstås hehe.

Chelseas farfar med sambo var och hälsade på för ett par dagar sedan, Chelsea fick en supersöt body med Bamse på och ett par jättefräsiga vita byxor! (foton kommer!)
Själv köpte jag två pyjamasar idag när vi var ute och shoppade, blev även ett babygym med pingu (hon är lite för liten för det ännu, men ändå skönt att ha ngt på golvet för henne i små stunder), en spegel till bilen och ett regnskydd till vagnen (nu kan vi ut och gå i alla väder!).
Funderade på en babysitter också, och tror det ska inhandlas nästa shoppingtur faktiskt. Hon gillar att ligga lite högt så hon ser, så det är nog perfekt för henne. Skönt om hon kunde somna i den också (fullt liggläge förstås).
I vagnen och bilstolen somnar hon direkt, men de vill man ju inte ha i vardagsrummet hehe.

Nej nu börjar hon bli otålig lilla gumman så får skriva lite mer senare! ;-) En 12 dagars baby styr ens liv nu haha.

Lugnet lägger sig

Kvällning, Chelsea har somnat på mage i soffan och sambon slocknade uppe i sovrummet. Själv passar jag på att surfa lite och uppdatera bloggen, man har inte riktigt samma tid som man hade förr för sådant! Vet inte vart timmarna tar vägen, att en liten nyfödd kan ta upp så mkt tid fast man inte gör så mkt egentligen ;-)

Idag var vi ute i stallet och mockade. Chelsea sov hela tiden så hon fick inte se hästarna i dag heller. Ska ut i morgon igen för Sessan ska få nya skor, då kanske hon hinner vakna till lite.
Hon verkar gilla att åka bil iaf, om hon är vaken när vi går hemifrån så somnar hon ändå direkt i bilen. Skönt! samma gäller när man kör vagnen.

I helgen var Chelseas farmor, faster och farbror på besök, så det blev en massa mer paket!
Här kommer resultatet:


Bamsebody och tights från farmor



Stoor Ior från farbror Peter


Jeans, body och sockar från farmor


Kjol, body och RSB produkter från faster Caro. Handduk från farmor



Chelsea tackar så mkt för allt fint!!!

Nystart

Att bilda familj brukar ju innebära en nystart i livet, och i samband med detta startar jag även om min blogg från grunden. Kanske främst så att de långt från oss kan följa vårt lilla familjeliv.

Vår familj består i dag av mig Erika, min sambo Fredrik och vår lilla dotter Chelsea.
Hon föddes den 1 november 2009, kl 12.15 på södertälje sjukhus. Allt gick fantastiskt bra och idag har vi varit hemma i två dagar. Allting känns fortfarande omtumlande, nytt, spännande och läskigt på samma gång. (graviditeten kan ni läsa om på giggsan.blogg.se/gravid)


Här väntar vi på att åka hem från bb




I går kom de första gästerna för att titta på nytillskottet: mormor och morfar (alltså mina föräldrar). De hade ordnat en superfin sovkorg till Chelsea som hon testat och verkar gilla jättemkt! Vackra blommor och en supermumsig tårta vart det också! TACK!


Senare kom Mange med sin tjej Denise (och hunden Ozzy) för att äta en bit mat och titta på bebis. De hade också paket med sig hihi. SÅ söt overall!



Just ja, utanför dörren hittade vi en underbart vacker blombukett från farmor och Fidde!




Ikväll väntar vi besök från farmor, farbror Peter och faster Caroline. Mkt nytt folk de närmaste dagarna, men Chelsea sover sig mest igenom besöken hehe.
Nu ska jag gå och väcka den lilla sovpåsen så hon får äta lite! Men uppdaterar snart igen!

//Erika


RSS 2.0