Adventsmys och utvecklingssamtal

Jobbat hela helgen och har själv inte hunnit sätta upp en enda julstjärna eller ljusstake ännu :-(
Men som tur är så fick vi en dos av adventsmys i söndags då jag och Chelsea äkte ut till Jakan för att fika hos familjen Lalander!
Vi åkte direkt efter mitt jobbpass så det var mörkt och mysigt när vi kom fram! Och det är alltid så mysigt hos Lalanders! Det brann i öppna spisen och det doftade gott av härligt fika! Årets första lussebaullar fick vi, MUMS!

Chelsea var lite blyg först, i kanske 5 minuter, sen var det full fart! Fika, leka med Emelies gamla dockor, busa med Robins ficklampa och jaga hunden! ;-) Stormtrivdes verkligen!

Här käkar hon pepparkaka och tittar på tv (sned jag vet, orkade inte ändra hehe)


Och idag hade vi vårt första utveklingssamtal på dagis!
Det gick såå bra, Karin hade en massa fint att säga om Chelsea, kände oss mkt stolta! Och det känns verkligen som att alla barn blir sedda på dagis, de har verkligen tid för varje barn!
Fick se massa bilder på Chelsea när hon leker, pysslar mm. Jätteroligt att se :-)
Vi fick också beröm för att Chelsea verkar vara så trygg, har alltid bra kläder på dagis mm. Det värmde verkligen!
Men mkt beror ju på att hon trivs så otroligt bra på dagis, hon längtar ju dit varje dag!


//Erika

Kalas och mysdag

Igår (lördag) hade vi lite kalas för Chelsea, med de närmaste i familjen bara.
Medans Chelsea sov middag (innan kalaset) så färdigställde jag hennes tårta, en pippi-tårta! Figrurerna uppepå är riktiga i plast som C samlar på. Själva tårtan var med vaniljmousse, skogsbär och marssan inuti och utanpå sugarpaste i tre olika färger. Det orangea i mitten är en utskuren Pippi ;-)



Sen fick Chelsea och pappa blåsa ballonger (självklart Pippi på) innan gästerna kom.
Hon var eld och lågor innan, och det blev ännu "värre" när alla kom. Att få paket, äta tårta och kakor och vara i centrum var ju helfestligt ;-)

Vad fick hon då? Jaaa: kläder (mamma blev gladast!), leklera set (glassaffär), Pippipussel, en dansande pingvin/julgran, en rosa dalahäst (med namn) och en väska till...
Sen tidigare fick hon en mjukiskanin och en stor mjukis Herr Nilsson (av storfavoriten Mange!).
Mycket lyckat litet kalas och Chelsea somnade så nöjd och glad sedan på kvällen!

Apan nämnd ovan fick vara med på vår lilla mysdag idag också, dagen efter kalaset ;-)
Vi började med att fixa lite på dagis (hade uppdrag att byta ut en persienn, det blev en gardin istället), sen gick vi en långpromenad medans chelsea sov i vagnen. Direkt efter blev det en tur till lite affärer, vilket sedan avslutades med thaimat. Chelsea var jätteduktig hela tiden (är i en stoooor trotsfas egentligen), speciellt när vi åt. Hon smaskade i sig nästan en hel barnpotion (och de är stora!).



Sedan åkte vi hem och satt nästan en timme och lekte med lekleran hon fick i går. Vi gjorde glassar och djur, men favoriten var våfflorna ;-)



Nu sover hon gott sedan några timmar tillbaka. En jättemysig helg som tyvärr är till ända. I morgon väntar dagis (men Chelsea lääängtar) och jobb för oss stora. Sen ska jag försöka få Chelsea att sitta still vid passexpeditionen för att ta kort till passet, sist gallskrek hon så vi fick gå hem... (vadå trotsig?) ;-)

//Erika

Chelsea 2 år!!

I tisdags, den 1 november 2011, fyllde Chelsea två år!!
Vart har tiden tagit vägen egentligen?? Föddes hon inte alldeles nyss, typ i går? ;-)
Stora tjejen är hon ju nu, fast samtidigt så liten när man tänker efter... två år är ju ingenting när man tänker på hur länge hon kommer finnas i våra liv... Älskade unge!!

Då jag skulle jobba kväll på Chelseas födelsedag så hade vi ett litet firande redan på morgonen. Chelsea fick hoppa upp i våran säng och vi åt hallonbakelser och hon fick öppna sina paket från oss!
Oj vad hon var nöjd när hon såg bakelserna, hon smaskade i sig hela sin själv! (tror dock pappa hjälpte till liiitegrann hehe).


Sen blev ögonen ännu större när hon fick se paketen! Chelseaaas utropades det flera gånger ;-)
Hon fick kompletterande figurer till sin Pippi-samiling: Pippis pappa, en skattkista och herr Nilsson. Och så fick hon lite mer duplolego, en traktor med släp ;-) Sen en liten extra present: bakgrejer (kavel och formar).

Men ni kan ju se nedan vad som var populärast:



Det var en riktigt mysig start på dagen! Chelsea ville knappt gå till dagis sedan, hon ville bygga med sitt lego (fick mer lego av farfar och Ia, riktigt populärt!). Och sen så ville hon ta med sig sin pippi-ballong hon fick på morgonen, arg som ett bi var hon när jag sa att den fick stanna hemma ;-)

I helgen väntar ett litet litet familjekalas (kalas med kompisar får det bli nästa år, då känns det viktigare) och ännu mer paket. Idag så bakade vi lite kakor som vi ska bjuda på då, och Chelsea fick inviga sina bakredskap! :-D



//Erika

RSS 2.0