Melodifestivalen 2013

 
 
De som känner mig vet hur mkt jag gillar detta sk "spektakel" som äger rum varje år!
För mig är det en stor höjdpunkt för året, kan nog jämföra det med saker som en viktig match med AIK eller fotbolls vm ;-)

Tja alla vet väl redan vem som vann, men om ngn råkat missa det så var det:



ROBIN Stjernberg med låtern You


Vad tyckte då jag om resultatet?
TOPPEN!! Han var min stora favorit i tävlingen, främst då jag verkligen gillde låten! Den har en speciell och annorlunda refräng och jag är ju rätt svag på höga toner på killar hehe.
Robin gjorde även låten rättvisa, den passade honom perfekt, och den är inte lätt att sjunga!

Innan tävlingen hade jag ingen större koll på Robin mer än att han kom tvåa i Idol. Men jag tror inte jag hört så mkt av hans musik innan. Så det kändes nytt och fräsht också!

Han var även lite av en underdog, då han bara gick till andra chansen i sin deltävling.
Dock förstår jag varför faktiskt, för han var rätt svajig i sitt första framträdande. Tror det var nerverna som spökade? Inte ens jag föll pladask för låten! Utan det växtre fram och sedan när han sjöng i andra chansen så var jag fast! Han hade mer självförtroende och sjöng fantastiskt.

Sedan verkade det som att även svenska folket förstod storheten i låten, han fick näst flest röster i finalen från svenska folket.
Ja, näst flest, det är rätt. Men han vann tack vare att den internationella juryn som röstar i melodifestivalen gav honom högsta poäng!
Ja så är reglerna och det har varit en hel del skriverier efter finalen, att inte tittarnas favorit vann och hur fel det var.
MEN reglerna har vi haft i flera år. Vi vet om det in förhand och det är upp till oss att försöka matcha juryn.
Kan vi inte det, så är det såklart den som fått flest röster SAMMANLAGT som vunnit. Solklart!
Det är ju inte som att tittarna blivit lurade eller så, alla vet förutsättningarna. Varför har det inte sagts ngt  tidigare år? Nej för då har tittarnas favorit lyckats skrapa ihop flest röster, sammanlagt, och vunnit.

Den som vann tittarnas röster var Yohio. Och jag kan på ett sätt förstå att han fick mkt röster av tittarna. Men jag är nästintill säker på att det mest var hans image och röst som gav poängen. Låten var inte tillräckligt stark, och vi såg även hos juryn att han aldrig skulle fungerat i ESC. Kanske med en annan låt, det låter jag vara osagt.
Men jag har läst på esc forum där han jämfördes med både The Ark och Martin Stenmarck (Las vegas), och båda floppade i esc.
 
Men inget illa om Yohio, en bra artist är han!
Dock vann ROBIN! Och han kommer göra oss stolta i ESC!
 

Jag försöker ju...

Försöker minnas att blogga, men det är alltid ngt som kommer ivägen eller så tänker jag helt enkelt bara inte på det!

Såg nu att jag inte skrivit sedan Chelsea fyllde år, och det är ju i november!
Julen har kommit och gått, nyår lika så.... Sorry!

Skulle kunna berätta om allt som hänt sedan sist, men det skulle bli så långt hehe.
Hade iaf en mysig jul hemma hos oss med min mamma och pappa. God mat, julklappar och mys. Chelsea fick en massa massa paket, men alla var väldigt bra! Inte allt för mkt leksaker utan mycket pyssel, spel och kläder, toppen! :-D

Chelsea är vårt lilla yrväder, det är full fart hela tiden och hon snackar oavbrutet! Det kan komma så otroligt mkt roligt ur en barnmun så det är inte klokt ;-)
Dagis fungerar fortfarande toppenbra, hon trivs och har så mkt kompisar där. På hemmaplan är det så klart fortfarande bästisen Elias som gäller! Tyvärr syns man inte lika mkt nu när det är snö och kallt, bättre sedan när man kan vara på lekplatsen hela eftermiddagarna hehe.
Men på lördagar går de på Bamsegympa tillsammans och det är populärt!

Det mest spännande som hänt nu i början på detta året är ändå Melodifestivalen så klart hehe. Men jag kommer skriva ett separat inlägg om det strax, såpass stort är det ju för mig hehe.

SKA bättra mig.... skriva mer!!

(mkt snö i år.. mkt.... blää!)

RSS 2.0