EUROVISON SONG CONTEST 2012!

Ja ni alla vet ju redan att Sverige och Loreen vann ESC 2012 med underbara Euphoria!
Ett annorlunda, lite mystiskt, känsloladdat nummer med en fantastisk sångerska! Det kunde ju bara sluta på ett sätt!
Sen att hon skulle slå rekord i antal 12 och ha näst högst poäng genom tiderna var bara en bonus! Och vi är nu det näst bästa landet  ESC vad gäller antal vinster! :-D

GRATTIS Loreen!
Nu är du i fint sällskap av Abba, Herreys, Carola och Charlotte!



Vad gäller ESC annars så hade jag några fler favoriter efter Loreen, men så klart glad att de inte vann istället hehe.
Estland hade en fantastisk ballad, Cyperns danslåt gillar jag skarpt (men ej så starkt live) och Malta var en härligt enkel popdänga! Tyskland får vi inte glömma med en fantastisk sångare i en skön radiolåt.
Trean Serben var en äkta balkanballad och han var duktig han med. Två kom ryska tanterna, som visserligen var söta och charmiga men är glad att de inte vann ;-)

Norge kom sist, med 7 poäng. Lite skadeglad då jag inte alls diggade varken låten eller artisten. En svag kopia av Saade i en rörig låt.

Nästa år ses vi alltså i sverge! Jag kommer göra allt för att få en biljett, antingen till finalen eller en av semifinalerna, inte bestämt mig ännu. Finalen vore ju häftig, samtidigt är den ju kul att se på tv, så man inte missar någongting.
Hoppas verkligen finalen blir i stockholm och då på nya Friends Arena. AIK mark kan bara betyda lycka! ;-)
Den tar också en storpublik, vilket det kommer att bli garanterat!
Globen är uteslutet pga hockey Vm, men tror faktskt Friends är en bättre konsertarena.

Hur som helt är det sååå kul att få se ännu ett ESC  i sverige, och nu då kanske live t.om! :-D
Tack för det Loreen!!

//Erika

Valborgsmässoafton

I måndags var det valborg. Vi har aldrig besökt ngn eld med Chelsea tidigare, tyckt att hon varit för liten och det har alltid varit så sent. Hon är ju så kvällstrött ;-)
Men i år tog vi oss till Stortorpsparken faktiskt, och såg på deras årliga majeld!
De skulle tända kl 20:00 så vi kom strax innan det, redan då var det en hel del folk på plats, men inte knökfullt. Tog en plats nära elden och Chelsea var nyfiken på vad som skulle hända när gubbarna kom med facklor och skulle tända.
Hon tyckte väl att elden var rätt spännande, men det var rätt varmt och det kom allt mer folk. Så bara efter en liten stund sa hon att hon ville gå hem ;-) Så vi gick hem. Det var lite lagom så där faktiskt.
Hon somnade gott strax innan 21, och jag kunde se på storderbyt mellan United och City. (United torskade, vi behöver inte prata mer om det...)

Lite bilder från valborg:





//Erika

RSS 2.0