Träning!

Tänkte faktiskt skriva ett helt inlägg utan att dra in stackars Chelsea i det ;-) Ett inlägg om bara MIG! Får se om jag lyckas hehe.

Tänkte berätta lite om vad jag tränar och hur! Har kommit i gång ganska bra nu faktiskt.
Tränar på Flex i Farsta, gjorde det redan innan jag blev gravid faktiskt och tack vare det var jag i ganska bra trim när jag blev tjock ;-)
Sen kom jag i gång efter ett tag igen, och  nu försöker jag köra tre pass i veckan.
Favoriterna är gruppträningarna Body Pump och Body Combat! Man blir mer peppad när man kör i grupp och har en instruktör som puschar en att orka liiite till varje gång ;-)



Body Pump är, för de som inte vet, gruppträning med skivstång. Man väljer själv sina vikter och kör det man orkar. Det är både styrka och lite kondis i det hela, så jag själv kör inte så jättetunga vikter, utan siktar efter att orka alla repetitioner. Men har kunnat öka på vikterna lite succesivt sen jag började, det är kul!!
Vi kör helkroppsträning och man är mör och trött efteråt,  men på ett skönt sätt! Sen så försöker jag köra med min favoritinstruktör, då blir det extra kul! :-D



Body Combat
är mkt mer kondition. Vi kör slag och sparkar, men inte mot varandra ;-) det skulle jag nog inte våga haha. Man blir svettig, men timmen går otroligt fort och det är jätteroligt! I början är det lite svårt att hänga med, det är en del kombinationer man ska göra och ibland går det fort. De sa att man ska ge det 4-5 gånger innan man hänger med ordentligt. Jag drog mig länge för att prova, just för att jag trodde det skulle vara så svårt. Men vi är en härlig liten grupp på 5-6 personer, en superinstruktör och nu redan efter tredje gången hänger jag med riktigt bra faktiskt! Roligast är slagen, där är jag nog med rätt bra. Sparkkombinationerna får jag nog träna lite mer på ;-) Men som sagt det är jätteroligt!!



Sen försöker jag komma iväg och styrketräna på egen hand en gång i veckan så att det blir tre pass i veckan, men ibland blir det bara två. Men utöver det rider jag ca 2-3ggr i veckan! Så det känns som att man är på gång litegrann i alla fall! :-D

Hur hinner jag? Deltid deltid deltid ;-) De har frågat på jobbet om jag vill ha mer timmar, men nej det är så skönt att hinna med sig själv och... barnet (jag sa inte namnet!) utan att stressa :-)


Så nu vet ni lite mer om min fritid ;-)

//Erika

Separationsångest och härliga höstdagar!

Chelsea har kommit in i en liten separationsfas. Eller det var värre för några veckor sedan. Då grät hon till och med en gång vid lämning på dagis, och det har aldrig hänt innan!
Sen så var hon ledsen när mormor och morfar skulle passa henne.
Tror det har med åldern att göra, hon börjar bli så otroligt medveten om allting, nu förstår hon att mamma och pappa går i väg och hon blir lämnad.
Dock brukar det gå över rätt fort, eller ja meddetsamma egentligen när vi försvunnit ur sikte. Men just stunden när man går och hör: maaammmaaa..... det är lite hjärtskärande :P

Men vi vet hur otroligt bra hon har det både på dagis och hos mormor och morfar så jag går aldrig och oroar mig sen efteråt faktiskt. Hon pratar alltid så glatt om dagis och alla där, och ofta om mormor och morfar också :-D

Hösten är som sagt verkligen här nu. En morgon var det frost och riktigt halt på vägarna, så fick köra rätt sakta till jobbet! Chelsea hade halkat två gånger på väg till dagis den morgonen ;-)
Men så har vi haft riktigt fina soliga höstdagar också! Bland annat var vi på en långpromenad och tog lite bilder för ett tag sedan. Här är lite smakprov!



Nu är hösten kommen, nu är hösten här...

Och i skrivandets stund är en riktigt fin, varm och solig höstdag till ända!
Har spenderat förmiddagen i stallet där jag har startat i min allra första tävling. En pay & ride förvisso (där man bara tävlar mot sig själv) och i det lättaste programmet som endast gick i skritt. Men man måste ju börja någonstans! ;-)
Det gick suuperbra och vi fick 67%! Läs mer på Sessans egna blogg där jag kommer lägga in bilder också sen!

Lite Chelsea-uppdatering kanske? Det är fullt ös medvetlös hela dagarna. Hon har mkt energi, är glad och sprallig. Och samtidigt kommit in i en liten tvåårstrots tror jag ;-) Mkt nej och protester. Oftast kan man lirka med henne dock, så det är egentligen inga större problem hehe.
På dagis går det fortfarande superbra,hon stormtrivs verkligen och ibland vill hon inte riktigt gå hem. Och på mornarna så springer hon nästan dit. Så härligt att vi hittade detta underbara lilla dagis!! ----> Mössebo!
Nackdelen med så lite barn är ju att vi blir sårbara när många slutar (börjar skolan tex). Just nu behöver vi fler barn, och försöker sätta upp lappar där man kan. Ska dessutom ha loppis/öppet hus 16 oktober, hoppas det drar mkt folk.
Tror många kan bli rädda när de hör ordet föräldrakooperativ. Vi funderar på att betona att det inte är ett traditionellt föräldrakooperativ. Skulle mer kalla det föräldraägt (flräldrarna äger förskolan, anställer personalen och har en styrelse.  Men vi städar inte, lagar inte mat eller liknande. Det vi gör att stå på en lista ifall personalen är sjuk och det ej finns vikarie, då får den på listan hoppa in och "jobba". Och så träffas vi och fixar saker som behöver fixas, tex målar om lekstugan.
Vi har fin sammanhållning och vi har koll på verksamheten, och det känns så tryggt! :-)
Oj nu blev det ju nästan lite reklam här... *blink*

Har jag berättat att Chelsea ska på sin första utlandssemester i december? Luciamorgon så åker vi till Egypten! Tillsammans med Mange och Denise. Ska bli jätteroligt och spännande! Stoooort all inclusice hotell är det, så vi bara kan ligga och slappa på hotellet hela dagarna :-D

Här är en ny höstbild på lilltjejen! Hej då för den här gången!



RSS 2.0