091101

Detta datum avslutades min graviditet, kl 12.15 i en förlossningssal på Södertälje sjukhus, för då föddes Chelsea Mary Margareta!
En välskapt liten tjej på 3610gr och 49cm.

Hela förloppet gick väldigt snabbt, även fast jag inte har ngt att jämföra med så tror jag det.

Kl 20.00 ligger jag och tittar på körslaget och har mensvärksliknande smärtor i magen. Det gör ont med är uthärdligt, klockar dock värkarna och de ligger på ca 5 min mellanrum.
De blir under natten starkare och starkare, tillslut måste jag gå och lägga mig i vardagsrummet för att klocka och för att jag måste resa mig upp vid varje värk. Kl 05.00 går proppen.

Tidig söndagsmorgon ringer jag bb i huddinge för råd, de har fullproppat men hon tycker jag kan avvakta och återkomma när värkarna är med kortare mellanrum (de är nu med ca 4 min mellan varje).
Ringer snart igen för det gör så ont, ta ett bad blir svaret, fortfarande fullt.
Badar men hoppar snabbt ur, det blev ju bara värre!!
Ringer en gång till, nu vill jag in! Fullt... enda möjligheten är att åka till södertälje. Blir lite rädd, det är längre bort och vi hittar inte dit. Men svärfar är snäll och skjutsar, så vi är på bb i södertälje vid 10 tiden.

Väl framme undersöks jag, är 7 cm öppen redan!! Ber om att få lustgas och EDA för det gör otroligt ont.
BM förbereder för EDA och hjälper mig genom värkarna. Sen undersöks jag igen, och BM utropar: vi hinner inte lägga ngt EDA, du ska börja krysta nu!
11.45 börjar jag, 12.15 är hon ute! Inte alls smärtfritt, men nu i efterhand självklart värt det ;-)
Och som sagt, ändå rätt snabbt jobbat. Kanske för att jag uthärdade hemma så länge?

Flyttas till bb- avdelningen och vi får ett familjerum, jätteskönt! Personalen är jättetrevlig och allt fungerar fint!
Enda var att Chelsea föds med gulsot som måste behandlas med ljus, så 12 timmar får vi vaka vid lamporna (med pauser förstås!). Första delen går finfint, sen tröttnar Chelsea och det är lite jobbigt. Men vi tar oss igenom det och det ger bra resultat! Inga mer behandligar behövs efteråt!

Efter 3 dygn på bb åker vi äntligen hemåt, och i dag har vi haft vår första dag och kväll hemma. Det känns otroligt skönt, vi har redan provkört vagnen till centrum och Chelsea sov hela tiden :-D

Så nu är jag inte gravid längre, utan ni får fortsätta följa mig och min familj på huvudbloggen giggsan.blogg.se


Hej det var jag som bodde i magen:



RSS 2.0